Beeldvorming

Wat bedoelen we met barbecue?
Een zomerse dag of avond met familie en vrienden, of wellicht collega’s onder elkaar, gezellig keuvelend onder het genot van een drankje terwijl er voortdurend afwisselende producten in de vorm van hapjes, snacks, tapas en ander fingerfood worden geserveerd. Gedurende de middag of avond worden er steeds kleine gerechtjes geserveerd, allemaal uit en van de barbecue.

Waarin maakt Uyt den Roockende Keetel het verschil.

Dit is een cateringservice die gebaseerd is op het barbecueën in de stijl van de Zuidelijke Verenigde Staten.

In plaats van het snel grillen van vlees boven een bed gloeiend houtskool, wordt deze langzaam indirect gegaard in gesloten ketels, waarbij speciaal geselecteerde houtsoorten worden toegevoegd als rookhout, om een specifieke smaak en aroma toe te voegen.
Tijd speelt hierbij een ondergeschikte rol, het vlees wordt bij een lage temperatuur en een hoge luchtvochtigheid in de ketel gegaard.

Zodoende is het niet ongewoon dat varkensschouder, procureur of brisket / puntborst (rund) 12 tot wel 22 uur moet garen!
Hierdoor worden taaie, complexe weefselstructuren langzaam uiteengerafeld tot botermals gegaard vlees, dat anders een zeer taaie en onplezierige textuur zou hebben.

 

Om u onze langdurige aanwezigheid te besparen, worden deze gerechten vooraf bereid en ter plaatse geregenereerd.
Dit mag in geen geval verward worden met het voor de gemakzuchtige cateraar kant en klare zgn. ‘conveniant food’, alles wordt door ‘Uyt den Roockende Keetel’ met zorg en passie bereid uit verse producten.

Hoe doet Uyt den Roockende Keetel dit anders?
Het laten cateren van uw Bbq is eter-tainment tot 40 personen, de ketels worden gestookt door de Keetelmeester, Peter Karmelk.

Hierdoor kunt u als gastvrouw / heer zich onbezorgd bekommeren om hun gasten, terwijl met regelmaat de hapjes en gerechten uitgeserveerd worden.
Dat het hierbij niet alleen om vlees gaat wordt vlot duidelijk, als naast rund, kip en varken ook vis, schaaldieren, groenten en zelfs het dessert uit de ketel geserveerd worden!

Hierbij krijgen u en uw gasten, indien gewenst, uitleg over de bereidingswijze en de invloeden van temperatuur, houtsoort en tijd op het gerecht.

De Keetelmeester beperkt zich niet alleen tot het gebruik van bbq’s, maar ook heksenketels (zgn. Dutch Ovens) aan een driepoot worden gebruikt om soepen of stoofpotten in te bereiden, waar de rook van het met eiken gestookte vuur een onmiskenbaar robuust karakter aan het gerecht meegeven.

Dit maakt van deze catering naast een middag- of avondvullend programma, die 4 tot 6 uur in beslag kan nemen, ook een informatieve en leerzame belevenis.
Zie de mogelijkheden in de menusuggesties.

 

Geïnteresseerd om uw eter-tainment uit te laten voeren door Uyt den Roockende Keetel?
Elke catering is anders, iedereen heeft zo zijn verwachtingen en mogelijkheden.
Er valt hierbij te danken aan verjaardagen, reünies, examen- of vrijgezellenfeest, jubilea…

Maar ook ‘on the spot’ catering op een rustpunt tijdens een groepsevenement, waar iets hartigs geserveerd wordt, of ter afsluiting van een dagtocht, wat dacht u van een winterbarbecue, na een heerlijke wandeling door de sneeuw?

Daarom bespreken we met u eerst uw wensen, en stellen daar het menu op samen.
Hoewel het de voorkeur geniet met verse kwaliteitsproducten te werken, maar oog hebben voor uw budget, zullen we even veel passie in groothandelproducten steken.

Naast de barbecue is het ook mogelijk om de dranken door ons te laten verzorgen, met uitzondering van gedestilleerd.
Voor u een zorg minder, en alles geregeld bij één aanspreekpunt.